Urodzona w Lublinie, absolwentka filologii japońskiej. Na studiach poznała swojego japońskiego męża biorąc udział w organizacji wystawy artystów z Kraju Kwitnącnej Wiśni.
Przeprowadziła się do Tokio w 2014 roku, gdzie pracuje jako tłumacz i przewodnik. W wolnych chwilach zgłębia tajniki ceremonii herbaty, kimona lub wygrzewa się w gorących źródłach w odciętych od świata zakątkach tego pięknego kraju.
Podróżując po świecie odkryła, że jedzenie to sposób na poznanie kultury danego kraju, dlatego szkoli się w arkanach kuchni japońskiej. Jeżdżąc po Kraju Samurajów poluje na lokalne przysmaki i regionalne alkohole. Jako zagorzała fanka nihonshu czyli sake - napoju alkoholowego produkowanego ze sfermentowanego ryżu, posiada ogromną kolekcję czarek przeznaczonych do jego spożycia.
Lubi wyzwania i planowanie, a poznawanie nowych ludzi uważa za okazję do rozwoju.